Deliveroo voert fors mediaoffensief, maar koeriers vertellen ander verhaal

Woordvoerder van Deliveroo Rodolphe Van Nuffel beweert dat de strijd van socialisten en groenen helemaal niet representatief voor de realiteit op het terrein. “Koeriers willen werken wanneer ze dat willen. Ze zijn op zoek naar flexibiliteit. 40 procent van onze koeriers zouden vertrekken als ze van de ene dag op de andere als werknemer worden beschouwd”, zo claimt hij.

  • “Onze koeriers kiezen zelf wanneer ze willen werken via een app. Het is hun eigen keuze”, argumenteert de Deliveroo-woordvoerder. “De regering wil een vermoeden van werk op basis van geolocalisatie invoeren. Deze technologie wordt gebruikt om te weten wanneer de restauranthouder de frieten in het frietvet kan leggen, niet om onze koeriers te controleren.”
  • Het is maar de vraag of de koeriers zelf daar echt zo over denken. Want in Gent zijn al twee dagen protesten onder de koeriers, die met een dertigtal het werk neerlegden. “We eisen een betere verloning en meer respect van de restaurants en het bedrijf. Op korte tijd is onze verloning gehalveerd”, zegt zelfstandig koerier Zaheer Syed vandaag aan Het Laatste Nieuws.
  • “Vroeger verdienden wij zo’n 7 euro per bestelling. Dat bedrag is op korte tijd gehalveerd. Nu krijgen we tussen de 2 en 4 euro. Met de stijgende gas- en elektriciteitsprijzen kan ik mijn facturen amper betalen. Ik heb thuis een kind te voeden, het wordt stilaan moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Wij zijn toch ook mensen?”
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20