Deense wereldkampioen in shootergame Counter-Strike trekt naar de beurs

Het Deense Astralis is het eerste e-sportsteam dat naar de beurs trekt.

De e-sportsmarkt is sinds 2016 verdubbeld in omvang en de industrie zou nu om en bij het miljard dollar waard zijn. Astralis, een Deens e-sportsteam is wereldkampioen Counter-Strike: Global Offensive. Dat is een zogenaamde first-person shooter. Daarmee wonnen ze al ettelijke miljoenen in prijzengeld op toernooien.

https://www.youtube.com/watch?v=KsjiW7HWP3M
Het verslag van de grote finale van het afgelopen WK Counter-Strike, gewonnen door Astralis.

Astralis

Dat levert het team deals op met grote gespecialiseerde merken zoals Logitech. De Astralis Group, die achter het Astralis-team zit, heeft nu ook teams voor League of Legends-tornooien en FIFA.

Op 9 december debuteert Astralis op de Kopenhaagse Nasdaq voor kleine bedrijven. Volgens het prospectus wil Astralis 22 miljoen dollar ophalen. Er zou al zeker 8 miljoen beloofd zijn.

E-sports op de beurs

Een succesvolle IPO zou goed nieuws voor andere e-sportsteams kunnen zijn. Nikolaj Nyholm, CEO van Astralis, een durfkapitalist, laat weten dat hij snapt waarom andere potentiële investeerders niet happig zijn op e-sportsteams.

‘Het is onze verantwoordelijkheid om de markt te helpen informeren door een continue stroom aan kwaliteitsgegevens’, zegt hij daarover aan Bloomberg.

Professionele e-sports staan niet bepaald in hun kinderschoenen. Amazons Twitch en YouTube hebben echter nieuwe verdienmodellen voor gamers ontwikkeld. Daar komen dan ook nieuwe marketing- en sponsordeals bij kijken.

Volgens voorspellingen kunnen e-sports wereldwijd 2 miljard opbrengen tegen 2022. Tegen dan zouden zowat 600 miljoen mensen naar e-sports kijken.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20