Debat rond toplonen barst los in Frankrijk na jaarloon van 36 miljoen euro voor Stellantis-baas Carlos Tavares

De aandeelhouders van Stellantis, de Frans-Italiaanse autogroep die onder meer Peugeot, Citroën, Opel en Fiat overkoepelt, hebben de jaarvergoeding van CEO Carlos Tavares goedgekeurd. De 65-jarige Portugees krijgt uitzicht op 36,5 miljoen euro als beloning voor het boekjaar 2023.

Waarom is dit belangrijk?

De goedkeuring doet in Frankrijk een bekend debat terugkeren: mogen CEO's evengoed royaal vergoed worden zoals topsporters of -acteurs, of mag de loonspanning met hun gewone werknemers niet te groot zijn?

In het nieuws: De algemene vergadering van Stellantis heeft dinsdag de vergoeding voor CEO Tavares met 70 procent van de stemmen alvast goedgekeurd. Het gaat om een symbolische goedkeuring, want strikt juridisch is die niet nodig.

  • De beloning, die grotendeels prestatiegebonden is, kan oplopen tot 36,5 miljoen euro voor 2023, wat 56 procent meer is dan het bedrag van 23,5 miljoen euro voor 2022.
  • De forse stijging is vooral toe te schrijven aan een bonus van 10 miljoen euro die gelinkt
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer