De zeven beste stranden van Mallorca

 Mallorca telt meer dan 80 grote en kleine stranden. Wij kozen er zeven uit.

‘Life is a beach’ op het zonovergoten Mallorca. Met meer dan 80 fantastische stranden vindt iedereen wel iets van zijn gading. In de grotere badplaatsen vind je alle faciliteiten en een ruime keuze aan restaurants, strandcafés en barretjes. De kleinere stranden zijn doorgaans moeilijker te bereiken, maar je hebt dan ook vaak de hele plek nagenoeg helemaal voor jou alleen.

Playa de Palma – op een steenworp afstand van het bruisende Palma de Mallorca

Playa de Palma ligt op slechts 12 km van Palma de Mallorca en is vanuit het centrum van de hoofdstad gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. Wil je luie dagen op het strand combineren met een bruisend stadsleven, dan is Playa de Palma de place to be.

Illetas – het Saint-Tropez van Mallorca

Aan de zuidwestkust van Mallorca, dicht bij de baai van Palma, ligt de mondaine badplaats Illetas. Hier viert de rijkere en chiquere toerist vakantie. Genieten van de zon kun je op de fijnzandstranden Cala Comptessa en Playa d’Illetas. Exclusieve jachten bewonder je in Portals Nous.

Alcudia – wellicht het meest kindvriendelijke strand van Mallorca

Alcudia ligt aan de noordoostkust van Mallorca tussen de Pollensa- en de Alcudia-baai. Het is een gezellige badplaats met een 10 kilometer lang prachtig en langzaam aflopend zandstrand, ideaal voor gezinnen met kinderen.

S’Arenal – populaire badplaats voor party animals

S’Arenal aan de zuidwestkust van Mallorca staat al jaren bekend om zijn bruisende nachtleven. Hier zet je in de vele discotheken tot in de vroege uurtjes de bloemetjes buiten. Overdag kun je van de zon genieten op het mooie lange zandstrand of pret beleven in het nabijgelegen waterpark Aquacity.

Cala d’Or – een van de mooiste baaien van Mallorca

Cala d’Or betekent “Gouden Baai” en is, zoals de naam al doet vermoeden, een van de mooiste plekjes van Mallorca. Je vindt het pittoreske dorpje met zijn prachtige haven en zeven stranden in het zuidoosten van Mallorca.

Camp de Mar – hier baad je in luxe

Camp de Mar ligt in een kleine baai in het zuidwesten van Mallorca. Je vindt er een eersteklas 18-holes golfterrein, een exclusieve jachthaven en twee van de meest luxueuze hotels van het eiland. Hier komen bekendheden als Claudia Schiffer, Michael Schumacher en Michael Douglas op vakantie.

Cala en Basset – verborgen pracht

Nabij Sant Elm ten westen van Andratx ligt het kleine verborgen keienstrand Cala en Basset. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht op het eiland Dragonera. Hier vind je helemaal geen faciliteiten, maar met wat geluk heb je het strand wel helemaal voor jou alleen. Vraag de lokale bevolking naar de weg en bereid je voor op een wandeling door mooi natuurgebied.

(Bron: www.orbiville.be)

(Foto: Paucabot and Socay | Wikimedia Commons)

 

 

(Bron: www.orbiville.be)

 

Meer