šŸ“Š De zelfkroning van de centrale bankiers heeft kolossale gevolgen voor uw spaargeld

Ondanks een ontsporende inflatie, een explosie van de vastgoedprijzen, recordniveaus op de globale aandelenbeurzen, honderdduizenden vacatures die niet ingevuld raken en grondstoffenprijzen die zich op historische hoogte bevinden, bevestigde ECB-voorzitter Christine Lagarde (recent door de Duitse tabloid BILD nog ā€˜Madame Inflationā€™ genoemd) dat de rente niet wordt verhoogd. Niet vandaag, niet morgen… en waarschijnlijk nooit.

Dat de inflatie in ons land in oktober met 4.16% het hoogste peil sinds oktober 2008 bereikte (toen de inflatie 4,72% bedroeg), speelt volgens onze centrale bankiers geen rol. Alles gaat voorbij, zeggen ze. Over de schaduwinflatie wordt niet eens gesproken.

Het zijn wel degelijk zij die vandaag in alle landen de economie beheren en blanco cheques uitschrijven aan regeringen door hen toe te staan hun begrotingstekorten ongecontroleerd te laten oplopen met herhaalde stimuleringspakketten om daarna die schulden op de markten op te kopen.

Lagarde en co zijn dermate bang geworden voor een beurskrach, een vastgoedkrach of zelfs voor een economische groeivertraging dat ze de markten liever in een staat van kunstmatige euforie houden.

Dat dit gevolgen heeft voor uw spaargeld, kan blijken uit onderstaande grafiek. Wie nu 200.000 euro op een spaarrekening heeft staan, verliest bij een inflatie van vijf procent binnen vijf jaar 43.295 euro aan koopkracht.

(jvdh)

Meer
door businessam.be
Mijn Volglijst

Update: EBA: Europese banken staan er beter voor

04/12/2021 10:54

(ABM FN-Dow Jones) De grootste Europese banken hebben hun solvabiliteit, winstgevendheid en liquiditeit zien stijgen. Dit bleek vrijdag uit de laatste transparantie-oefening van de Europese bankautoriteit EBA.

Aan het einde van het tweede kwartaal stond de CET 1 ratio van de120 deelnemende banken op 15,8 procent. Dat is 0,8 procentpunt meer dan medio 2020. Fully loaded steeg het percentage van 14,7 naar 15,5 procent.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20