De uitvinder van Facebook is… Mark Zuckerberg

Tot spijt van wie het benijdt (de broers Winklevoss en Paul Ceglia); de persoon die het volle krediet en het geld verdient voor Facebook is Mark Zuckerberg, schrijft Farhad Manjoo in Slate. Zuckerberg heeft het sociale netwerken niet uitgevonden, maar het concept verbeterd door bestaande ideeën te verfijnen.

‘De echte waarde van Facebook was niet dat het iets nieuws bracht, wel dat het iets dat al bestond beter, sneller, leuker, nuttiger en meer verslavend maakte’, schrijft Manjoo. ‘Ideeën worden overgewaardeerd. In technologie telt enkel de uitvoering ervan’.

Natuurlijk wilden de Winklevoss broers een sociaal netwerk voor Harvard oprichten en ze leenden daarbij ongetwijfeld vele ideeën van andere universiteitssites. Maar alleen Zuckerberg realiseerde zich het onmetelijke potentiëel van een Facebookachtige site, omdat hij de zaken groter zag.

‘Facebook is vandaag miljarden waard omdat het bedrijf al zijn rivalen wist weg te concurreren door producten te maken die iedereen wil hebben. En dat gebeurde enkel omdat Zuckerberg dat voor elkaar kreeg.’

Lees ook op Express.be:

Persoon die beweert dat Facebook voor 50% van hem is, komt met nieuw bewijsmateriaal

Bedenkers Facebook verliezen rechtsstrijd tegen Zuckerberg

 

Meer