De twee grootste cryptobazen belazerden de boel; maar bitcoin is niet kapot te krijgen

2023 zal de geschiedenis ingaan als het jaar waarin 2 grote cryptochefs, Sam Bankman-Fried (FTX) en Changpeng ‘CZ’ Zhao (Binance), finaal van hun voetstuk vielen. Maar na een tumultueus jaar vol ineenstortingen en arrestaties blijven crypto-investeerders volhouden dat de markt op het punt staat te herstellen.

Waarom is dit belangrijk?

Weinig sectoren zouden een reeks schandalen overleven zoals degenen die de voorbije jaren de cryptomarkten teisterden. Maar de huidige dynamiek in de cryptomarkt illustreert een intrigerende paradox: ondanks aanzienlijke tegenslagen en scepsis, blijft een hardnekkige groep investeerders geloven in een opleving. Dit optimisme bewijst de veerkracht en het onvoorspelbare karakter van de cryptowereld, met potentieel grote gevolgen voor de financiële sector.

Meer legitimiteit voor de crypto-industrie?

In het nieuws. Ondanks de recente instorting van prominente cryptovaluta's en NFT's, en de arrestatie van sleutelfiguren in de crypto-industrie, blijft een kerngroep van investeerders optimistisch over de toekomst van cryptocurrencies.

  • Deze hoop wordt gesterkt door signalen dat traditionele financiële instellingen mogelijk de crypto-industrie meer legitimiteit zullen verlenen.

+123 procent op een jaar, ondanks een resem schandalen

Z

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer