De ‘special counsel’ voor ‘Teflon Don’: een zoveelste slag in het water?

In de VS heeft minister van Justitie Merrick Garland een special counsel aangeduid in het onderzoek naar Donald Trump.

Waarom is dit belangrijk?

Donald Trump wordt niet voor niets "Teflon Don"genoemd. Nadat al tweemaal een afzettingsprocedure (impeachment) tegen hem werd opgestart, blijft de voormalige president grotendeels 'untouchable' voor het Amerikaanse gerecht. De benoeming van een 'special counsel' volgt drie dagen op de aankondiging dat Trump in 2024 kandidaat is voor het presidentschap.

In het nieuws: Om elke schijn van partijdigheid te voorkomen benoemt de Amerikaanse Minister van Justitie Merrick Garland procureur Jack Smith tot ‘special counsel’.  Zo’n speciale raadsman wordt aangesteld wanneer een belangenconflict zou kunnen bestaan in een bepaald geval van onderzoek naar vermoedelijk en mogelijk te vervolgen wangedrag.

De aanval op het Capitool en de 'classified' documenten in Mar-a-Lago

Wie is Jack Smith? Deze procureur is momenteel actief bij het Intern

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.