De juiste werktas kiezen: zo doe je dat!

Geschreven met externe input.

Een goede werktas maakt het leven veel makkelijker. Je hoeft nooit meer met losse documenten rond te lopen of jouw lunch in een apart tasje mee nemen naar kantoor. Alles wat jij nodig hebt is binnen handbereik. Maar hoe vind je nou de perfecte werktas die past bij jouw wensen en werkzaamheden? In dit artikel staan een aantal tips op een rij om de zoektocht een stuk eenvoudig te maken.

Functie van de werktas

Om de juiste werktas te vinden, moet je eerst de belangrijkste functie bepalen. Wat moet je dagelijks meenemen naar het werk? Is dat een laptop, zijn dat dikke mappen met administratie, zware boeken of slechts een compacte agenda en de lunch? Zet alles voor jezelf duidelijk op een rijtje en houd deze informatie in je achterhoofd tijdens het shoppen. Hier pas je het formaat en de vorm van de werktas namelijk op aan.

Handtas, schoudertas of rugzak?

Zodra je een geschikt formaat hebt ontdekt, kun je nadenken over het model. Ga je voor een handtas, schoudertas of rugzak? Houd hierbij rekening met de manier waarop je de werktas vervoert. Als je op de fiets naar het werk gaat, is een rugzak vaak de beste keuze. Stap je de auto in om bij het kantoor of jouw klant te komen? Dan kun je kiezen voor een stijlvolle handtas of functionele schoudertas. Tip: veel handtassen met een kort handvat worden ook met een schouderband geleverd. Deze werktas kun je dus op verschillende manieren dragen. Dit soort multifunctionele eigenschappen zijn altijd handig!

Indeling en vakjes

Vergeet niet om de binnenkant van de tas goed te bekijken. Let op de indeling, de vakjes en extra ritsen. Alleen jij weet welke indeling het beste aansluit op jouw wensen. Als je een laptop in de werktas wil vervoeren, is het slim om ook de afmetingen van het binnenvak te controleren. Bij webshops staat soms al aangegeven voor welk formaat laptop de tas geschikt is.

Materiaal van de werktas

Het materiaal heeft niet alleen invloed op de uitstraling, maar zegt ook iets over de stevigheid en levensduur. Wanneer je regelmatig op de fiets door weer en wind naar jouw werkplek gaat, is het slim om te kiezen voor een waterdicht materiaal.

Stijl en uitstraling

Tot slot kun je aandacht besteden aan het uiterlijk van de werktas. Pas de stijl aan op jouw werkoutfit, jouw functie en de branche waarin je werkt. Bij twijfel is een neutrale kleur en een design zonder al te veel poespas het beste.

Meer