‘De Holocaust? 6 miljoen joden verhuisden in werkelijkheid naar de VS’

‘De zes miljoen door Hitler omgebrachte joden zijn in werkelijkheid allemaal „verhuisd” naar de VS. Dat heeft Shibab-Eddim, een sleutelfiguur binnen de regering van Mohammed Morsi, verklaard.

Shihab Eddim, die onder meer verantwoordelijk is voor de benoeming van alle redacteuren van Egyptische staatskranten, zei verder dat de Amerikaanse inlichtingendiensten de Holocaust tijdens de Tweede Wereldoorlog verzonnen, om zo „hun tegenstanders in Duitsland zwart te maken en de oorlog en de massale vernietiging van militaire en burgerdoelen van de As-mogendheden te rechtvaardigen.”

‘Het ware aantal joodse slachtoffers tijdens WO II overstijgt niet eens het aantal verkeerslachtoffers uit die tijd,’ aldus nog de assistent van Morsi, die bevestigde dat de Egyptische regering –net als die van Iran– beschikt over materiaal dat de genocide op de joden ontkracht.

De uitspraken van Shihab-Eddim zijn maar een paar van de vele anti-semitische uithalen in een lange reeks binnen de nieuwe regering Morsi.

In oktober vorig jaar zond de Egyptische staatsomroep een gebed uit waarin te zien is hoe de Egyptische president Mohammed Morsi zich aansluit bij een oproep van de islamitische geestelijke Futouh Abd Al-Nabi Mansour om ‘de Joden en degenen die hen steunen te vernietigen’.

In 2010 zei Morsi in een gesprek met de Palestijnse zender Al-Quds (Jeruzalem) nog dat Israëliërs ‘bloedzuigers’ en afstammelingen van ‘apen en varkens’.