De handige voordelen van een tankkaart

Geschreven met input van Travelcard

Stelt u zich eens voor, geen betaalpas nodig, geen bonnen bewaren en altijd een gunstige benzineprijs. Wel maandelijks een overzicht, achteraf betalen en de mogelijkheid om ook de autowasstraat en tol af te rekenen. Dat is allemaal mogelijk met de tankkaart. En voor de elektrische auto is er de laadkaart met dezelfde voordelen. Kiest u voor gemak, dan zal de tankkaart u aangenaam verrassen.

Duizenden tankstations in binnen- en buitenland
Met een tankkaart rekent u brandstof af op duizenden tankstations in België en Nederland. Daarnaast is de kaart desgewenst om te zetten naar een geldigheid in de rest van Europa. Het maakt geen verschil of u gebruikmaakt van een lease- of privéauto. De kaart is voor beide auto’s te gebruiken. Na het tanken betaalt u met de tankkaart door middel van een pincode en geeft u de kilometerstand door. Zo gemakkelijk is het.

Altijd dichtbij en overzichtelijk
U kunt de tankkaart gebruiken bij diverse merken tankstations. Zo kunt u vrij kiezen voor bijvoorbeeld de goedkoopste aanbieder of het dichtstbijzijnde tankstation. Een handige app maakt het overzichtelijk voor u. Zo ziet u in één oogopslag de deelnemende tankstations en wat de verwachte literprijs is. Het gebruik van de tankkaart maakt een aparte brandstofadministratie overbodig. Er wordt namelijk nauwkeurig vastgelegd waar er wordt getankt en wat de kilometerstand op dat moment is. Ook toont het maandelijkse overzicht wie er tankt, voor welk bedrag en op welke datum.

Voordelen werkgever
Voor de werkgever betekent het gebruik van tankkaarten voor het personeel vooral gemak en overzicht. Bij elke tankbeurt wordt de kilometerstand genoteerd en de locatie en het tijdstip van tanken. Maandelijks ontvangt u een factuur met een gedetailleerd overzicht. Deze factuur stelt u tevens in staat om de btw op de brandstof te verrekenen. De kaart is zeker ook geschikt voor gebruik door zelfstandigen. De tankkaart is beveiligd door middel van een pincode en bevat een daglimiet zodat u zelf kunt bepalen hoeveel er per dag maximaal besteed mag worden. Er kunnen meerdere tankkaarten per bedrijf worden aangevraagd. De maandelijkse overzichten voegen de data van alle gebruikers samen voor nog meer inzicht in het brandstofgebruik.

Ook voor de elektrische rijder
Bestuurders van elektrische auto’s ervaren exact dezelfde voordelen met de laadkaart. De laadkaart is te gebruiken bij alle openbare laadpalen in België en Nederland. En ook de laadkaart is om te zetten naar gebruik in heel Europa. Laadpalen thuis of op kantoor kunnen eveneens gekoppeld worden, zodat u ook daar de kaart kunt gebruiken. Zo blijven alle kosten op één plek inzichtelijk. De elektrische rijder heeft ook de beschikking over een app om laadpalen te vinden en de tarieven te bekijken.

Meer dan brandstof alleen
Naast het betalen van brandstof of elektriciteit, kunnen de tankkaart en laadkaart uitgebreid worden met aanvullende opties. Zo is het mogelijk om een bezoek aan de autowasstraat af te rekenen met de kaarten. Ook kan er gekozen worden om tol en vignetten met de kaarten te betalen. En rijdt u een hybride voertuig, dan kan er met de laadkaart ook brandstof afgenomen worden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20