De drie grootste cryptomunten zijn goed voor 70 procent van de waarde van de hele cryptomarkt

De volledige cryptomarkt is zo’n 2.600 miljard dollar waard. Dat is een toename van maar liefst 1.850 miljard dollar in vergelijking met begin dit jaar. De immense waarde is voornamelijk te danken aan de drie grootste cryptomunten: Bitcoin (BTC), Ether (ETH) en Binance Coin (BNB).

De toekomst ziet er opnieuw rooskleurig uit voor de cryptoliefhebbers. Na eerder dit jaar een dipje te nemen, heeft Bitcoin, de grootste cryptomunt op de markt, donderdag een nieuw record gebroken. Op het moment van dit schrijven noteert BTC op een recordhoogte van 66.800 dollar.

Ook ETH en BNB schieten hoger

Ook verschillende andere cryptomunten hebben de wind in de zeilen. Zo is de waarde van Ether (ETH) de afgelopen zeven dagen gestegen met 16,8 procent tot 4.080 dollar. Daarmee is de digitale munt zo’n 220 dollar verwijderd van een nieuw record. BNB, de derde grootste cryptomunt op de markt, is de afgelopen zeven dagen gestegen met 10 procent tot 500 dollar.

Sinds begin dit jaar is de waarde van de volledige cryptomarkt toegenomen met 245 procent tot 2.600 miljard dollar. Die enorme waarde is voornamelijk te danken aan de sterke prestaties van de drie grootste cryptomunten. Die vertegenwoordigen samen 70 procent van de volledige cryptomarkt.

Dankzij de recente hausses is de marktwaarde van BTC toegenomen tot maar liefst 1.260 miljard dollar. Daarmee is de grootste cryptomunt op de markt alleen al goed voor 48 procent van de volledige marktwaarde. De marktkapitalisatie van Ether bedraagt 480 miljard dollar en die van Binance Coin 83 miljard dollar. De marktwaarde voor die drie munten samen bedraagt dus 1.823 miljard dollar.

De toekomst

Vraag is wat de toekomst zal brengen voor de grootste cryptomunten. Die van Bitcoin ziet er alvast rooskleurig uit. Beleggers in de Verenigde Staten kunnen sinds deze week onrechtstreeks beleggen in Bitcoin door te handelen in BTC-ETF’s. Dat verklaart waarom de cryptomunt het momenteel zo goed doet.

Ook Ether heeft volgens analisten nog heel wat in zijn mars. Frank Holmes, CEO van het investeringsbedrijf U.S. Global Investors, heeft onlangs voorspeld dat die cryptomunt in het spoor van Bitcoin verder de hoogte zal inschieten. Hij vergeleek daarbij Ether met zilver. “Bitcoin is goud en Ethereum is zilver”, zei hij eerder deze maand. “Ethereum heeft veel meer toepassingen dan Bitcoin, net zoals dat het geval is bij zilver. 20 procent van de vraag naar zilver is bijvoorbeeld voor zonne-energie. In de cryptowereld doen DeFi (decentralized finance) en NFT’s dan weer volop een beroep op de blockchain Ethereum.”

Binance Coin kon eerder deze maand dan weer het vertrouwen van de cryptobeleggers winnen door aan te kondigen dat het een fonds ten belope van 1 miljard dollar heeft gelanceerd voor de verdere ontwikkeling van het Binance Smart Chain (BSC) ecosysteem.

(kg)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20