“De Chinese vastgoedsector heeft nog niet het dieptepunt bereikt”: hoever zal Beijing gaan voordat er echte maatregelen worden genomen?

Met de escalatie van kredietrisico’s en het faillissement van verschillende grote vastgoedontwikkelaars wordt de stabiliteit van de Chinese vastgoedsector ernstig bedreigd. Ondanks recente overheidsmaatregelen om de vraag te stimuleren, zakt de sector steeds dieper in een crisis.

Waarom is dit belangrijk?

De Chinese vastgoedsector, die ongeveer 20% van de nationale economie vertegenwoordigt, bevindt zich in een diepe crisis, wat geen geheim meer is. De passieve houding van de overheid roept vragen op, gezien Beijing zich beperkt tot "kleine maatregelen" om de sector te redden. Tot nu toe zijn al deze inspanningen vruchteloos gebleken.

In het nieuws: De crisis in de Chinese vastgoedsector verslechtert voortdurend.

  • In oktober registreerde de vastgoedmarkt een recorddaling van de prijzen van bestaande woningen, de grootste sinds 2014.
    • In 70 grote steden daalde de gemiddelde prijs van bestaande woningen in oktober met 0,6 procent ten opzichte van de voorgaande maand.
    • Deze daling is sterker dan die van september, die 0,5 procent bedroeg.
  • Voor het eerst in de geschiedenis is het saldo van vastgoedleningen gedaald.
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer