Politicus die zijn loon in Bitcoin omzette: “Met Bitcoin vecht ik tegen het laatste voorrecht van de rijken: de financiële ongeletterdheid van de grote massa”

Een jaar lang heeft Christophe De Beukelaer (Les Engagés) zijn volledige salaris laten omzetten in ’s werelds populairste cryptomunt. De Brusselse parlementariër vindt dat zijn politieke missie is volbracht, zelfs nu BTC sinds de piek twee derde van zijn waarde heeft verloren.

Waarom is dit belangrijk?

Na in januari 2022 de eerste politicus in Europa te zijn geworden die in crypto wordt betaald, wilde het jonge parlementslid het vertrouwen aantonen dat in deze "revolutionaire technologieën" kan worden gesteld. Hij hoopte ook economische en politieke actoren ervan te overtuigen eindelijk serieuze belangstelling te tonen voor crypto, zelf overtuigd van de onschatbare troeven ervan (toegankelijkheid, transparantie, soevereiniteit). Tot slot wilde hij nog een diepe reflectie uitlokken over onze maatschappij en de inzet van nieuwe instrumenten zoals Bitcoin. Aan het einde van zijn ervaring, en ondanks de chaos in de cryptosector, weet De Beukelaer zijn overtuigingen versterkt.

Doe wat hij zegt, niet wat hij doet! De Brusselse parlementariër ontraadt burgers om elke maand hun salaris om te zetten in Bitcoin, zoals hij het hele jaar heeft gedaan. Dit was geen financieel advies voor het grote publiek, maar een activistische daad van een politicus. Om de aandacht te trekken, natuurlijk. En vooral om aan te zetten tot nadenken over ons huidige systeem met zijn onzekere toekomst.

  • "De financiële wereld is ziek. Om vele redenen. Veel mensen in de wereld zitten niet
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20