De 6 factoren die bepalen of mannen een vrouw aantrekkelijk vinden of niet

Mannen onderwerpen vrouwen aan een kort examen vooraleer ze beslissen of een vrouw aantrekkelijk is of niet. Volgens Dr. Wilson van de De Paul universiteit in Chicago is wetenschappelijk bewezen dat volgende 6 factoren daarin een rol spelen.

1. De verhouding tussen taille en de heupen

Volgens de Nieuw-Zeelandse antropoloog Barnaby Dickson geven mannen de voorkeur aan een verhouding tussen de taille en de heupen van 7 op 10. Dit heeft alles te maken met de geschiktheid om kinderen te krijgen, iets waar mannen blijkbaar onbewust over nadenken bij het beoordelen van een vrouw.

2. Een hoge stem

Onderzoekers van het University College in Londen bepaalden dat een vrouw met een hoog stemgeluid door mannen aantrekkelijker wordt gevonden dan vrouwen met een lagere toonhoogte. Een hoge stem is niet alleen een teken van jeugdigheid maar ook van een kleiner lichaam.

3. Gezond haar

Een groep Duitse wetenschappers kwam er dan weer achter dat lang, gezond blinkend haar door mannen gezien wordt als een teken van een goede gezondheid en een grote vruchtbaarheid.

4. Veel lachen

Waar vrouwen het bij mannen aantrekkelijker vinden een neutraal dan een lachend gezicht te zien is dit voor mannen net omgekeerd. Onderzoekers van de universiteit van British Columbia bewezen dat mannen een lachende vrouw aantrekkelijker vinden, zeker als ze door die lach een rij mooie witte tanden kan laten zien, alweer een teken van gezondheid.

5. Geen make-up

Verschillende onderzoeken wijzen erop dat momenteel de natuurlijke look weer erg in is. Mannen zijn uitgekeken op vrouwen met veel make-up en kiezen eerder voor natuurlijke schoonheid.

6. Rood dragen

Volgens een studie die werd gepubliceerd in het vakblad Personality and Social Sciences maakt het dragen van rode kleren of lippenstift vrouwen aantrekkelijker in de ogen van mannen. Uit de studie bleek trouwens dat een aantal apensoorten daar net zo over dachten.