Davignon bereidt afscheid bij Brussels Airlines voor

Etienne Davignon, de costichter van Brussels Airlines, neemt langzaam afscheid van de luchtvaartmaatschappij. Een duo vervangt hem als voorzitter.

Davignon stond met Maurice Lippens (ex-Fortis) in 2001 aan de wieg van Brussels Airlines, dat ontstond uit het failliete Sabena. De luchtvaartmaatschappij is inmiddels in handen van de Duitse groep Lufthansa.

Na 19 jaar vindt de 87-jarige industrieel en voormalig eurocommissaris het stilaan tijd om de fakkel door te geven. Hij stopt in mei als voorzitter van Brussels Airlines, zo bevestigt hij aan De Tijd. Een duo volgt hem op. Het gaat om Jan Smets, de voormalige gouverneur van de Nationale Bank en nu al bestuurder, en Christina Foerster, de voormalige CEO van Brussels Airlines die nu een topfunctie bij Lufthansa heeft. Smets moet de Belgische belangen verdedigen, terwijl Foerster voor de moedergroep een oog in het zeil houdt.

Maar helemaal weg is Davignon niet bij zijn geesteskind. Hij blijft ook na mei in de raad van bestuur, maar dan als gewone bestuurder. ‘Het is de bedoeling dat ik in het najaar een opvolger vind. Maar dat is niet zo dringend.’

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20