Curator wil Sihame El Kaouakibi laten opdraaien voor faillissement van haar ‘JJ House’

  • Het blijft voor velen in de Wetstraat vreemd dat Vlaams Parlementslid El Kaouakibi nog steeds niet door de politie voor verhoor is meegenomen. De snelheid waarmee het parket werkt, verschilt uiteraard van dossier tot dossier, maar ondertussen zijn over het naar buiten komen van een pak bezwarende elementen al maanden gegaan.
  • Maar de curatoren van de vennootschap Point Urbain ondernemen nu wel actie. Zij zijn aangesteld op het moment dat die vennootschap, eigendom van El Kaouakibi en partner Erika Nguyen, het faillissement aanvroeg. En ze komen tot harde conclusies. 
  • Ze komen tot een totale schuld van liefst 1,114 miljoen euro die is achtergebleven. Maar vooral: in het faillissement duiken een reeks eigenaardigheden op. Zo is een obligatielening van 762.000 euro spoorloos verdwenen. En de curatoren spreken van liefst 143.000 euro aan goederen van de vennootschap die gewoon weg zijn. Camerabeelden van de stad tonen dat het pand net voor het faillissement werd leeggehaald.
  • Zowel El Kaouakibi als Nguyen worden financieel aangesproken door de curatoren, die hen op hun bestuurdersaansprakelijkheid gaan aanpakken. Daardoor kunnen die het miljoen terugvorderen. Onvermijdelijk zal dit tot een lange juridische procedure gaan leiden, die los staat van de strafzaak.
  • In het Vlaams Parlement werd El Kaouakibi uit de fractie en ook de partij van Open Vld gegooid. Maar ze is nog steeds parlementslid en krijgt daar ook nog steeds haar wedde uitgekeerd. Ze is met ziekteverlof.
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20