Cryptowereld likt wonden na FTX-debacle: “We zullen weer vertrouwen hebben”

De implosie van exchange FTX heeft de cryptowereld veel reputatieschade opgeleverd. Publiciste Noelle Acheson en belegger Anthony Scaramucci zoeken naar manieren om het vertrouwen te herstellen.

Waarom is dit belangrijk?

Het omvallen van FTX, een gecentraliseerde cryptobeurs die te weinig reserves aanhield om een heuse bank-run te doorstaan, heeft diepe wonden geslagen bij cryptobeleggers. Toch zijn er ook mensen die, Churchills adagium “Never waste a good crisis” indachtig, de crash aanwenden om op constructieve wijze veranderingen door te voeren aan de manier waarop de sector opereert.

De vraag van 1 miljoen: “Schuwen we voor altijd gecentraliseerde platforms omdat we er niet op kunnen vertrouwen dat ze goed worden gecontroleerd?”, zo vraagt Acheson, voormalig hoofd onderzoek bij broker Genesis Trading en nieuwssite CoinDesk, zich af in een opiniestuk.  

Menselijke natuur

Het antwoord: “Dat klinkt aantrekkelijk op dit moment, en door hun veerkracht en groei behelzen gedecentraliseerde apps veel potentieel”, schrijft de auteur van de ‘Crypto is Macro now

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer