Crypto-economie blijft in de lift: Blockchain.com int 300 miljoen dollar aan durfkapitaal

Blockchain.com, een in Londen gevestigd cryptobedrijf, haalde bij een recente investeringsronde maar liefst 300 miljoen dollar op. De internetinvesteringsfirma’s achter de kapitaalinjectie zijn DST Global, Lightspeed Venture Partners en VY Capital. Het gaat om de op twee na grootste kapitaalinjectie in de geschiedenis van de crypto-industrie.

De waarde van Blockchain.com werd bij de investeringsronde geschat op 5,2 miljard dollar. Dat schrijven The Wall Street Journal en Cointelegraph.com.

Blockchain.com levert een verscheidenheid aan cryptodiensten. De onderneming heeft een blockchain explorer service en biedt ook eigen cryptoportefeuilles aan (waarmee u in verschillende cryptovaluta kunt handelen).

CEO Peter Smith in WSJ: ‘Mijn bedrijf kan uitpakken met 31 miljoen geverifieerde gebruikers in 200 landen. Daarnaast zijn er 70 miljoen geregistreerde digitale portefeuilles.’ Sinds zijn oprichting in 2011 haalde Blockchain.com in totaal 1,5 miljard dollar op.

Private investeringen

Volgens onderzoeksbureau CB Insights is dit de op twee na grootste kapitaalsinjectie in de geschiedenis van crypto. In 2018 werd 400 miljoen dollar geïnvesteerd in Bitmain Technologies. Eerder dit jaar zamelde BlockFi 350 miljoen dollar in. En in 2020 ging er 300 miljoen dollar naar Bakkt.

De hele cryptomarkt surft natuurlijk mee op de hoge golven die door bitcoin zijn opgewekt. De prijs van de bekendste digitale munt is het afgelopen jaar omhoog geschoten. In maart 2020 zakte de coin tot rond de 5.700 dollar (4.820 euro). Op dinsdag werd de digimunt verhandeld rond de 55.000 dollar (47.000 euro).

De winsten zijn gegenereerd door een instroom van geld van onder meer miljardairs als Paul Tudor Jones, bedrijven als Massachusetts Mutual Life Insurance Co. en honderdduizenden niet-professionele investeerders.

Publieke investeringen

Ook publieke geldschieters volgen de ontwikkelingen op de cryptomarkt met veel aandacht. Later dit jaar zal Coinbase Global Inc. zijn langverwachte beursgang lanceren. Het bedrijf is van plan om tot 115 miljoen aandelen te verkopen op Nasdaq. Daarbij zou Coinbase maximaal 943 miljoen dollar ophalen (althans: volgens zijn ingediende aanvraag bij beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission).

Als die beursgang succesvol is, wordt verwacht dat andere cryptobedrijven zullen volgen. Of Blockchain.com ook dít feest zal vervoegen, is niet zeker. ‘Het bedrijf bekijkt zorgvuldig zijn opties voor de publieke markt,’ aldus Blockchain.com CEO Smith.

We onthouden: de cryptomarkt blijft gewoon in de lift zitten.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20