Greg Van Avermaet ziet teamsponsor CCC afhaken door coronavirus

De Poolse schoenenfabrikant CCC trekt zich eind dit jaar uit de internationale wielersport. Daarmee bevestigt het bedrijf geruchten die al een langere tijd de ronde deden. Het Poolse bedrijf was dit jaar de hoofdsponsor van het wielerteam Continuum Sports van manager Jim Ochowicz, dat grotendeels rond kopman Greg Van Avermaet is opgebouwd.

Ochowicz heeft de breuk met CCC bevestigd. Hij voegde eraan toe voor volgend seizoen op zoek te zijn naar een nieuwe sponsor. CCC werd door de wereldwijde coronapandemie zwaar geraakt. Het team is tot nu toe in het internationale wielerpeloton het eerste grote slachtoffer van de coronacrisis.

Lange geschiedenis

CCC heeft een lange geschiedenis in het wielerpeloton. De Poolse schoenenfabrikant maakte begin deze eeuw zijn debuut als wielersponsor. In eerste instantie kwam het team echter vooral in Poolse wedstrijden en andere lokale competities uit. Het team maakte wel enkele keren zijn opwachting in de Ronde van Italië.

Vorig seizoen meldde CCC zich echter voor de eerste keer als sponsor van een team van wereldniveau. Continuum Sports verloor toen immers de Zwitserse fietsenfabrikant BCM als hoofdsponsor. Dat bood CCC de mogelijkheid op promotie. Na twee seizoenen komt aan dat verhaal echter een einde.

Er kwamen in de loop van dit seizoen al geruchten dat CCC uit de sponsoring zou stappen. De renners van het team leverden weliswaar een gedeelte van hun salaris in om het team te helpen de impact van de coronacrisis op te vangen, maar dat heeft uiteindelijk geen resultaten opgeleverd.

‘We zoeken voor volgend seizoen naar een nieuwe hoofdsponsor,’ benadrukte Jim Ochowicz. ‘We leven momenteel in ongeziene tijden, maar we zijn vol vertrouwen dat er nog bedrijven zijn die willen investeren in wielrennen. In het bijzonder gezien de globaal gegroeide populariteit van het fietsen de voorbije maanden.’ Normaal liep het sponsorcontract nog tot eind volgend seizoen door.

Reputatie

Continuum Sports is al dertien jaar in het wielerpeloton. Tijdens die periode groeide het team van een Amerikaans continentaal rennerscollectief uit tot één van de sterkste wielerploegen in de WorldTour. ‘We willen absoluut daarmee ook de volgende jaren doorgaan,’ zegt Ochowicz.

De ploeg heeft dit jaar een sterke Belgische bezetting. Naast Greg Van Avermaet komen ook Serge Pauwels, Gijs Van Hoecke, Nathan Van Hooydonck en Guillaume Van Keirsbulck voor CCC uit.

Ochowicz heeft een sterke reputatie voor het vinden van sponsors. ‘Dit keer ligt de situatie echter enigszins anders,’ zeggen waarnemers. ‘Nagenoeg elke economische sector is de voorbije maanden door de pandemie geraakt. Ook een aantal andere teams uit de WorldTour staat door een grotere financiële druk onder toenemend dreiging.’

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20