Coronapandemie houdt Europese beurzen in haar greep

De onzekerheid over de coronapandemie heeft de Europese beurzen in het rood geduwd. De banken in de Bel20 zijn er na het luiden van de openingsbel niet in geslaagd om de sterke prestaties van gisteren te evenaren.

Kort na het luiden van de openingsbel is de Bel20 0,6 procent in het rood gedoken. Na twee uur handelen is de Belgische sterindex erin geslaagd om het verlies te verkleinen tot 0,4 procent.

Verlies voor de banken

Na de sterke prestaties van gisteren zijn de banken er niet in geslaagd om die positieve tendens verder te zetten. Na ruim twee uur handelen noteert KBC 1,6 procent lager en ING 1,8 procent.

Barco was woensdagochtend één van de weinige winnaars in de Bel20. Omstreeks 11 uur deed het technologiebedrijf er 3,45 procent bij. Die stijging kwam er nadat Kepler het koersdoel voor Barco had verhoogd van 15 naar 16 euro.

KBC Securities verhoogde dan weer het koersdoel voor Umicore. Die steeg van 40 tot 49 euro. KBC Securities houdt vast aan het advies ‘houden’. Het aandeel van Umicore steeg met 1,05 procent.

Sanofi helpt BioNTech en Pfizer

Net zoals de Bel20 is de Eurostoxx50 de beursdag in mineur gestart. De Europese beursindex verloor woensdagochtend 0,3 procent.

Sanofi gaat BioNTech en Pfizer helpen met de productie van het coronavaccin. De vaccinproducenten krijgen toegang tot de productie-infrastructuur van Sanofi. Verwacht wordt dat Sanofi tegen de zomer 125 miljoen dosissen van het coronavaccin zal produceren. Het aandeel van Sanofi schoot na het nieuws 1,1 procent hoger.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20