Coronacijfers: Meer dan 14.000 doden in ons land

Uit de nieuwe cijfers op het dashboard van Sciensano blijkt dat het aantal ziekenhuisopnames verder afneemt. Het gemiddelde aantal overlijdens daarentegen, neemt wel nog steeds toe. Daardoor zijn er nu in totaal al meer dan 14.000 Belgen overleden aan de gevolgen van een besmetting met het coronavirus.

De trends in de cijfers rond het coronavirus in ons land zetten zich verder. Daarbij blijft het gemiddelde aantal ziekenhuisopnames per dag dus dalen, terwijl het aantal overlijdens wel nog steeds licht toeneemt.

Gemiddeld aantal ziekenhuisopnames lager dan 500

In de week van 4 tot en met 10 november werden er dagelijks gemiddeld 486 mensen opgenomen in het ziekenhuis na een besmetting met het coronavirus. Dat is een daling met 25 procent vergeleken bij vorige week.

Gisteren lagen er 6.762 mensen in het ziekenhuis met een coronabesmetting. Dat zijn er 248 minder dan een dag eerder. Op de afdelingen intensieve zorgen in ons land waren 1.457 bedden bezet door coronapatiënten, dat is er dan weer ééntje meer dan gisteren. Maar er blijft hier dus wel sprake van een stabilisering van de cijfers. 897 mensen moesten gisteren beademd worden, dat zijn er vijf minder dan een dag eerder.

Meer dan 14.000 coronadoden

In de week van 4 tot 10 november overleden er elke dag gemiddeld 201 mensen aan de gevolgen van het coronavirus. Dat is opnieuw een stijging met 20 procent vergeleken bij een week eerder.

Het totale aantal overlijdens door het coronavirus komt daarmee boven de 14.000 te liggen. Het gaat om 14.106 overlijdens om precies te zijn.

Minder dan 7.000 nieuwe besmettingen per dag

Ook het aantal dagelijkse besmettingen blijft verder afnemen. Dat heeft natuurlijk te maken met het feit dat er minder tests worden afgenomen. Op dit moment worden er dagelijks gemiddeld 33.589 coronatests afgenomen. Dat is een daling met 38 procent vergeleken bij de vorige periode van zeven dagen en is een halvering van het aantal tests dat eind oktober in ons land afgenomen werden.

In de week van 3 tot en met 9 november werden er dagelijks gemiddeld 6.877 positieve coronatests afgenomen. Dat is een daling met 48 procent vergeleken bij een week eerder. De positiviteitsratio in ons land daalt ook verder en ligt nu op 22 procent. Dat betekent dat 22 procent van het totale aantal afgenomen coronatests in ons land positief blijkt te zijn. Eind oktober lag dit cijfer nog boven de 29 procent.

Vanaf maandag 23 november nieuwe teststrategie

De ministers van Volksgezondheid in ons land komen vandaag opnieuw samen. Daarbij zullen ze zich buigen over de nieuwe teststrategie. Op dit moment worden enkel mensen die symptomen van het coronavirus vertonen getest, maar dat zou wellicht veranderen.

Er wordt gehoopt dat mensen die in contact kwamen met iemand die positief testte, maar zelf geen symptomen vertonen, vanaf maandag 23 november ook opnieuw getest kunnen worden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20