Consultancy draait op volle toeren: Deloitte werft 1.500 mensen aan

Zakelijk dienstverlener Deloitte wil de komende maanden 1.500 nieuwe werknemers aanwerven in België. Dat heeft de consultant woensdag bekendgemaakt.

Het gaat om het hoogste aanwervingsdoel in de geschiedenis van Deloitte Belgium. Vandaag werken er al meer dan 5.100 mensen voor de consultant.

Het bedrijf is vooral op zoek naar zogenaamde STEM-profielen (science, technology, engineering, mathematics). Maar de voorbije maanden werden bijvoorbeeld ook mensen met een achtergrond in geschiedenis of musicologie aangeworven.

Tijdens het vorige boekjaar wierf Deloitte 1.065 nieuwe collega’s aan, wat betekent dat het nieuwe aanwervingsdoel 44 procent hoger ligt. Gemiddeld wierf Deloitte jaarlijks 1.015 nieuwe collega’s aan tussen 2016 en 2020.

Personeelsverloop

Let wel: het gaat om bruto aanwervingen. Simultaan zijn er ook een heleboel vertrekkers. De consultancysector staat bekend om zijn hoge personeelsverloop. Veel jonge werknemers van de “Big Four” (Deloitte, EY, KPMG en PwC) vertrekken na enkele jaren om elders een loopbaan als manager uit te bouwen.

Rekening houdend met het personeelsverloop raamt Deloitte dat het totale aantal werknemers met ten minste 8 procent zal stijgen tegen eind mei 2022.

Lees ook: Deloitte wordt cosponsor van Belgisch hockey: 6 redenen waarom sponsors in de rij staan voor de Red Lions en de Red Panthers

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20