Conor McGregor toont interesse om voetbalclub Chelsea te kopen van Roman Abramovich

De Russische eigenaar van Chelsea, Roman Abramovich, heeft besloten om de Engelse topclub te verkopen als gevolg van de situatie in Oekraïne. Onder de geïnteresseerde kopers valt één naam op. UFC-ster en zakenman Conor McGregor liet op Twitter namelijk weten een mogelijke overname van de club te willen onderzoeken.

Bijna twintig jaar nadat de Russische oligarch Roman Abramovich als een van de eerste miljardairs zich op de voetbalwereld smeet met het kopen van Chelsea FC, heeft hij de club te koop gezet. “Zoals ik al eerder heb gezegd, heb ik altijd beslissingen genomen in het belang van de club. In de huidige situatie heb ik daarom besloten om de club te verkopen, omdat ik denk dat dit in het belang is van de club, de fans, de medewerkers, evenals de sponsors en partners van Chelsea”, schreef hij in een statement.

De positie van Roman Abramovich bij Chelsea was onhoudbaar geworden door zijn vermeende banden met de Russische dictator Vladimir Poetin. Hoewel de Israëlische Rus in 2003 ‘maar’ 140 miljoen pond (170 miljoen) euro betaalde voor de club, zou zijn vraagprijs nu rond de 3 miljard pond (3,6 miljard euro) liggen. Abramovich liet weten dat de netto-opbrengsten, namelijk het geld van de verkoop minus juridische kosten, gebruikt zullen worden “ten behoeve van alle slachtoffers van de oorlog in Oekraïne”. Hij bevestigde ook dat de 1,5 miljard pond (1,8 miljard euro) aan leningen die hij aan Chelsea had verstrekt sinds de overname in 2003, zijn afgeschreven.

Conor McGregor

De Premier League liet al weten de verkoop van Chelsea zo snel mogelijk te willen afhandelen. Dat lijkt geen probleem te zijn, want ondanks de hoge vraagprijs is er aan interesse geen gebrek. Een van die kandidaat-overnemers is Conor McGregor. De 33-jarige Ier deelde op Twitter een WhatsAppgesprek waarin hij zegt Chelsea te willen kopen. “Ik wil dat onderzoeken”, schreef hij erbij.

Conor McGregor is een voormalige wereldkampioen UFC. Met drie nederlagen in zijn laatste vier kampen mag hij dan wel sportief over zijn hoogtepunt heen lijken, financieel is hij dat zeker niet. Dankzij lucratieve extrasportieve zaken, zoals zijn whiskymerk Proper No. Twelve, is hij nog steeds een van de best betaalde sporters ter wereld. Toch lijkt het vermogen van McGregor ruim onvoldoende voor de aankoop van Chelsea FC. De Ier zal dus moeten instappen in een consortium met andere investeerders als hij de Engelse voetbalclub wil kopen. Op Twitter fantaseerde McGregor alvast openlijk over hoe dat zou kunnen verlopen door een animatievideo te delen van hemzelf als nieuwe eigenaar van de club.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20