Clash tussen redersfamilies: clan-Saverys weer lijnrecht tegenover Noorse magnaat Fredriksen in strijd om tankerbedrijf Euronav

Nieuw hoofdstuk in de saga rond tankerbedrijf Euronav: grootaandeelhouder CMB van de familie Saverys heeft Euronav formeel om een algemene vergadering van de aandeelhouders gevraagd. Het doel: de volledige raad van bestuur vervangen en Euronav-stichter Marc Saverys weer in de raad van bestuur krijgen.

Waarom is dit belangrijk?

De Noorse miljardair John Fredriksen bouwde recentelijk zijn belang in het beursgenoteerde Euronav weer op, wat erop wijst dat hij het tankerbedrijf nog altijd wil inlijven, ondanks een mislukte fusiepoging. Maar de familie-Saverys wil haar geesteskind niet kwijt.

In het nieuws: een brief van CMB-CEO Alexander Saverys aan Euronav. Daarin eist hij de bijeenroeping van alle aandeelhouders van Euronav.

De details:

  • CMB wil onder meer dat alle leden van de raad van bestuur worden vervangen en dat Marc Saverys, de stichter van Euronav, als lid wordt benoemd. Marc Saverys is de vader van Alexander en stond destijds mee aan de wieg van het tankerbedrijf.
  • Indien een aandeelhouder meer dan 10 procent van de aandelen houdt, en dat geldt voor CMB, moet
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer