Citi: ‘Dringend brexitbeslissing nodig’

Megabank Citi zet de Britse overheid onder druk om een beslissing te nemen over de brexit. Citi heeft naar eigen zeggen te veel plannen die niet kunnen uitgevoerd worden tot de beslissing valt.

Citigroup heeft plannen klaarliggen voor gelijk welke uitkomst bij de brexit, maar die had intussen al enkele maanden definitief moeten zijn. Topman Zdenek Turek zegt aan Bloomberg dat ‘mensen beslissingen hebben genomen en geld hebben gespendeerd aan platformen die niet kunnen functioneren omdat de verhuis nog niet gebeurd is.’

Oplopende kosten

Turek suggereerde dat bij een brexit verschillende divisies binnen Europa kunnen verhuizen. Zo heeft Citi in Dublin al 2.500 personeelsleden, een zestigtal mensen zou uit Londen naar Dublin kunnen verhuizen.

Zolang de beslissing hangende is, blijven de kosten voor Citi oplopen. De bank creëerde een 200-tal extra jobs buiten de Europese Unie om zich voor te bereiden op de brexit.

Volgende maand kiezen de Britten een nieuw Lagerhuis en daarmee beslissen ze de facto over de brexit.

Verkiezingen

Premier Boris Johnson wil met een meerderheid van Conservatieven een laatste push geven aan zijn exitstrategie. Hij moet dan wel opnieuw onderhandelen over de parameters in de brexitdeal met de Europese Unie.

Labour-voorzitter Jeremy Corbyn wil na de verkiezingen opnieuw praten met de EU en dan een nieuw referendum organiseren.

De Liberaal-Democraten zien de brexit liever helemaal afgevoerd.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20