“Chinese shoppingapp Temu is mogelijk gevaarlijker dan TikTok”, waarschuwt Amerikaanse senator

Temu, een Chinese app waar je spotgoedkope producten kunt vinden, ligt onder vuur. De Amerikaanse senator Tom Cotton wil dat president Joe Biden een onderzoek instelt naar de app en diens connecties met de Chinese overheid.

Waarom is dit belangrijk?

Goedkope producten uit China klinken erg aanlokkelijk voor de westerse consument. Maar allerhande Chinese apps verzamelen onze gegevens en voorlopig is het nog onduidelijk hoe deze gegevens worden gebruikt. Voorzichtigheid lijkt dus geboden.

In het nieuws: Cotton wil een diepgravend onderzoek naar de "kwaadaardige app", zoals hij Temu noemt.

  • De Republikeinse senator beweert dat Temu "een pijplijn van gedumpte, nagemaakte en door slavenarbeid geproduceerde producten uit China" is, "die ook enorme hoeveelheden persoonlijke gegevens van Amerikanen verzamelt".
  • Volgens een onderzoekscommissie in het Amerikaanse Congres ontloopt Temu via zijn businessmodel afspraken rond dwangarbeid. De app houdt zich niet aan de Amerikaanse we
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer