Chinees biotechbedrijf haalt half miljard dollar op om productie coronavaccin te verdubbelen

Het Chinese biotechnologiebedrijf Sinovac is erin geslaagd om 515 miljoen dollar op te halen. Het bedrijf gaat het kapitaal gebruiken om de productie van zijn coronavaccin te verdubbelen.

Net zoals elders in de wereld doet China er alles aan om de bevolking zo snel mogelijk te vaccineren tegen het coronavirus. Sinovac is één van de bedrijven dat het land daarbij moet helpen. Om de productie van het coronavaccin CoronaVac gevoelig te versnellen heeft het Chinese biotechnologiebedrijf zo’n 515 miljoen euro opgehaald. De investering komt van de civiele onderneming Sino Biopharmaceutical.

Door die investering krijgt Sino Biopharmaticeutical een belang van 15,03 procent in Sinovac Life Sciences, een onderdeel van Sinovac dat meewerkt aan de productie van CoronaVac.

300 miljoen vaccins per jaar

Die extra investering komt er op het moment dat het bedrijf meer en meer positieve testresultaten van klinische proeven uit verschillende landen krijgt. Sinovac heeft al deals gesloten met onder meer China, Indonesië, Brazilië en Turkije.

Sinovac laat in een persbericht weten dat het verwacht jaarlijks 300 miljoen dosissen van het vaccin te kunnen produceren. Daarnaast wil het bedrijf tegen het einde van 2020 een tweede productiefaciliteit klaar hebben om zo de productie te verdubbelen tot 600 miljoen dosissen per jaar. ‘Afhankelijk van de marktomstandigheden en de financieringen kunnen we de productie nog verder verhogen op lange termijn’, aldus het biotechbedrijf.

CoronaVac is één van de drie experimentele vaccins die China heeft gebruikt om ongeveer een miljoen mensen te vaccineren in het kader van een noodhulpprogramma.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20