Is China’s vastgoedcrisis voorbij?

Het aandeel van China’s grootste vastgoedontwikkelaar, Country Garden, koerste maandag bijna 50 procent hoger op de beurs van Hongkong. Dat gebeurde nadat Beijing een nieuw plan aankondigde om de kredietverstrekking aan de sector te versoepelen.

Waarom is dit belangrijk?

De Chinese vastgoedsector verkeert al meer dan een jaar in een crisis. Een complexe situatie die zwaar weegt op de economie van het land, terwijl het steeds worstelt met de gevolgen van het restrictieve “Zero COVID”-beleid van Peking.

In het nieuws: De Chinese autoriteiten hebben vrijdag een nieuw plan gepresenteerd om een einde te maken aan de vastgoedcrisis in het land. Aandelen binnen de sector kregen een stevig duwtje in de rug.

  • In Hongkong genoteerde Chinese ontwikkelaars zagen maandag de koers van hun aandeel met gemiddeld 11 procent stijgen na de aankondiging van het plan van de Chinese autoriteiten.
  • De toonaangevende ontwikkelaar Longfor Properties schoot omhoog met 17 procent, terwijl het aandeel van het i
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.