China schrapt quarantaine voor internationale reizigers: ook haalt Beijing de ziekte van lijst met gevaarlijkste infectieziekten

Beijing zal inkomende reizigers vanaf 8 januari niet langer verplichten om in quarantaine te gaan, aldus de Nationale Gezondheidscommissie op maandag. 

Waarom is dit belangrijk?

De Chinese economie heeft enorm geleden onder het strenge COVID-beleid van Beijing. En ook de toeristische sector van het land incasseerde flinke klappen. Om het tij te keren heeft de Chinese overheid nu aangekondigd dat het zijn quarantainebeleid drastisch omgooit.

Het nieuws: China eist momenteel dat mensen die het land binnenkomen vijf dagen in quarantaine gaan in een door de overheid gecontroleerde faciliteit en daarna nog eens drie dagen thuis.

  • Vanaf 8 januari zal deze quarantaine worden afgeschaft, zo melden de nationale autoriteiten. Reizigers die het land binnenkomen moeten echter nog wel 48 uur voor vertrek een PCR-test laten afnemen, aldus de gezondheidsautoriteit.
  • Ook op het aantal internationale vluchten dat in China mag arriveren zal
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer