China registreert in december ruim 250 miljoen COVID-19 besmettingen na versoepeling maatregelen

De Chinese autoriteiten schatten dat ongeveer 250 miljoen mensen, of 18 procent van de bevolking, in de eerste 20 dagen van december met het COVID-19-virus zijn besmet.

Waarom is dit belangrijk?

China heeft enorm geleden onder COVID-19 en het strenge beleid dat werd gevoerd om de besmettingen tegen te gaan. En als China hoest, niest de wereldeconomie. In 2021 was China alleen al goed voor 13 procent van de wereldhandel. Het effect ervan op de wereldeconomie is daarom allesbehalve verwaarloosbaar.

Het nieuws: Sinds begin december - en daarmee de versoepeling van de COVID-regels - heeft China ruim 250 miljoen nieuwe COVID-infecties geregistreerd.

De details: De explosie van het aantal besmettingen volgt op het besluit van Beijing eerder deze maand om af te stappen van het "Zero COVID"-beleid, dat het virus op afstand poogde te houden door massale tests, verplichte quarantaine en draconische inperking.

  • Van de 250 miljoen gevallen werden dinsdag alleen al 37 miljoen mensen, oftewe
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.