Gaat China erin slagen eerder dan de VS een maanbasis te bouwen?

China heeft vrijdag bekendgemaakt wat het de komende jaren van plan is op de maan.

Waarom is dit belangrijk?

De voorbije jaren is China in sneltempo een ambitieus ruimtevaartprogramma aan het uitbouwen. Een van de sleutelaspecten daarvan is het plan om de maan te verkennen. Dat is belangrijk, want de maan zal in de toekomst wellicht als springplank dienen voor missies naar Mars en de rest van het zonnestelsel.

De essentie: China wil dit decennium een aantal steeds complexere onbemande missies naar de maan uitvoeren, vertelde het hoofd van het Chinese maanprogramma volgens SpaceDaily.

  • De volgende Chinese maanmissie zal de Chang’e 6 zijn. Tijdens die missie zal een onbemande sonde op de verre zijde van de maan landen. Daar zal die monsters verzamelen, die terug zullen worden gebracht naar de aarde.
  • Indien de missie lukt, zal het de eerste keer zijn dat materiaal van de verre zijde wordt ter
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.