Chevron gaat 75 miljard uitgeven om aandelen in te kopen: beleggers kunnen hogere dividenden verwachten

De Amerikaanse oliemaatschappij Chevron kondigde woensdag in een persbericht aan dat het 75 miljard dollar zal gebruiken om aandelen terug in te kopen, wat de dividenden die aandeelhouders ontvangen moet verhogen.

Waarom is dit belangrijk?

Door de ongezien hoge energieprijzen het voorbije jaar konden oliemaatschappijen enorme winsten optekenen. Hoewel politici en consumenten daar niet blij mee zijn, is de situatie voor aandeelhouders rooskleuriger. Zij kunnen in veel gevallen immers genieten van hogere dividenden, omdat bedrijven grotere hoeveelheden van hun eigen aandelen kunnen inkopen.

De essentie: Het programma voor de inkoop van aandelen zal op 1 april beginnen. Een einddatum werd nog niet aangekondigd.

  • De vorige inkoopronde begon in 2019. Toen besloot de raad van bestuur van Chevron om 25 miljard uit te geven. De machtiging daarvoor verloopt op 31 maart 2023.
  • Opvallend: het geld dat nu wordt vrijgemaakt, is bijna een kwart van de marktwaarde van het concern. Er zullen jaarlijks tot vijf keer zoveel aandelen worden ingekocht als nu het geval is.
  • “Door deze ve
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer