ChatGPT slaagt voor examen MBA

Een nieuwe dag, een nieuw artikel over ChatGPT. Dat het AI-programma de gemoederen beroert is duidelijk en de mogelijkheden lijken eindeloos. Nu heeft het programma een eerste diploma op zak.

Waarom is dit belangrijk?

De opkomst van ChatGPT doet sommigen voor hun job vrezen. Er werd gewaarschuwd voor jobs van copywriters, journalisten en programmeurs. Nu slaagt ChatGPT op uitdagende examens in de economie en geneeskunde, wat lijkt aan te tonen dat er nog heel wat andere banen aan dat rijtje kunnen worden toegevoegd.

In het nieuws: Kunstmatige Intelligentie robot ChatGPT slaagt voor het eindexamen Master of Business Administration (MBA). Ook de proeven voor geneeskunde lijkt het programma probleemloos op te lossen.

  • “De robot haalde een score tussen B- en B (op het MBA-examen, red.)” zei professor Christian Terwiesch in een artikel van NBC News. Een score tussen de 80 en 85 procent.
  • ChatGPT toonde zich volgens de professor uitzonderlijk bekwaam in het uitvoeren van taken van hooggeschoolde werk
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer