Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 06 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Chatapp Signal lanceert identificatie via PIN-code

Logo Business AM
Tech

20/05/2020 | Sofie Van Waeyenberghe | 3 min leestijd

isopix

De ‘veilige’ chatapp Signal heeft deze week een nieuwe component van zijn dienst gelanceerd. Signal PINs, heet de dienst. Die moet volgens Signal helpen om uw gegevens tussen verschillende toestellen door te geven.

Op lange termijn is het de bedoeling dat Signal PIN gaat gebruiken om het telefoonnummer te vervangen. Dat geldt nu als profiel.

De PIN-feature bestaat nu al en kan u aanzetten via het instellingen-menu. Dan gaat u via het privacy-kopje naar de Signal PIN-optie.

PIN-code

Eens die aanstaat, zal u gevraagd worden op een PIN-code te creëren die aan uw account vasthangt. Die code moet minimum vier cijfers zijn, maar er is geen maximum aantal tekens.

Met die PIN-code wordt uw profielinformatie geëncrypteerd, net zoals uw accountinstellingen en contacten. Die data wordt vervolgens op de servers van Signal gezet.

Profiel recupereren

Als u dan een smartphone of laptop kwijtraakt, kan u met die Signal PIN uw data volledig herstellen. Opgelet: dat betekent niet dat u een back-up heeft van uw gesprekken, het gaat enkel om het profiel.

Volgens developers bij Signal kunnen zij ook de opgeslagen gegevens niet bekijken zonder toegang tot de PIN-code van de gebruikers. Als u uw PIN vergeten bent, kan niemand bij Signal uw gegevens terugvinden. Daarom zal Signal regelmatig gebruikers aanporren om hun PIN-code nog eens in te geven.

Gestolen toestel

De PIN kan ook gebruikt worden om een registratieslot op te leggen en ervoor te zorgen dat mensen met slechte bedoelingen uw telefoonnummer op hun toestel registreren. Uw profiel kan dan niet overvallen worden.

Het registratieslot is echter niet permanent en vervalt na 7 dagen zonder activiteit. Nadien kan u opnieuw inloggen op een ander toestel, zonder PIN.

Volgens Signal moet het nieuwe PIN-mechanisme de basis vormen voor nog enkele nieuwe aspecten van de dienst. Uiteindelijk is het de bedoeling dat uw profiel helemaal niet meer vasthangt aan uw telefoonnummer.

Dat is meteen ook de grootste kritiek op Signal. Dankzij de encryptiemethodes wordt Signal als een van de veiligste chatapps op het net gezien. Maar aangezien gebruikers alsnog hun telefoonnummer moeten geven als gebruikersnaam, bestaat het gevaar op lekken nog steeds, zeker als toestellen gestolen worden.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Meest bekeken

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks