Chaos compleet rond Twitter Blue: blauwe vinkjes voor $7,99 per maand nu al afgevoerd

Het lijkt erop dat Twitter Blue, de abonnementsformule voor Twitter die nieuwe eigenaar Elon Musk enkele dagen geleden lanceerde, nu al weer afgevoerd is.

Waarom is dit belangrijk?

Enkele dagen geleden lanceerde Elon Musk Twitter Blue, een abonnementsformule van Twitter waarbij je in ruil voor 7,99 dollar per maand een blauw verificatievinkje kreeg. Tot voor kort waren zulke vinkjes op Twitter voorbehouden voor bekende mensen en merken, maar nu zagen Twitter Blue-gebruikers er dus exact hetzelfde uit en daar werd al meteen misbruik van gemaakt.

De essentie: Verschillende bronnen laten weten dat ze zich eerder vandaag wel nog konden inschrijven voor de functie, maar dat die optie nu verdwenen is.

Twitter Blue

  • De functie werd enkele dagen geleden gelanceerd voor iOS-gebruikers en had al heel wat abonnees. Velen onder hen gebruikten de functie vooral om bekende mensen te imiteren.
  • Musk probeerde de schade nog te beperken. Dat deed hij eerst door geverifieerde kanalen een extra kenmerk te geven. Het ging daarbij om een grijs vinkje met “Official“, maar na enkele uren werd dit al weer afgevoerd.
  • Daarna riep Musk zelf gebruikers op om aan te geven dat het gaat om een parodie-account door “parody” in hun schermnaam op te nemen. Wie dat niet deed, zou verbannen worden van Twitter. Maar toch kwam er maar weinig gehoor naar. En nu lijkt Twitter Blue dus alweer opgedoekt.
  • Wie probeert om zich in te schrijven voor Twitter Blue, krijgt nu de volgende boodschap te zien: “Bedankt voor je interesse! Twitter Blue zal in de toekomst beschikbaar worden in jouw land. Probeer het later opnieuw.”
  • Het gaat hierbij om het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, waar de functie de afgelopen dagen wel beschikbaar was.
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20