Changi Airport (Singapore) opnieuw beste luchthaven ter wereld

Changi Airport in Singapore blijft ook dit jaar de beste luchthaven van de wereld. Dat zegt een studie van het gespecialiseerde onderzoeksbureaus Skytrax, op basis van een bevraging bij meer dan 13,7 miljoen reizigers. Changi voerde al voor het zevende jaar op rij de rangschikking aan. Dat heeft in de geschiedenis nog nooit eerder een luchthaven gepresteerd.

In totaal slaagde Changi er zelfs al in om zich tien keer tot overwinnaar te laten kronen. In de rangschikking van dit jaar staat Haneda International Airport in Tokyo (Japan) op de tweede plaats, gevolgd door Incheon International Airport (Zuid-Korea).

Klantenbeleving

De top vijf wordt vervolledigd door Hamad International Airport (Qatar) en Hong Kong International Airport (China). München Airport is op de zevende plaats de eerste vertegenwoordiger van de Europese luchthavens. Ook London Heathrow Airport (achtste) en Zürich Airport (tiende) kunnen zich in de top tien rangschikken.

“Changi Airport heeft een uitzonderlijke prestatie laten optekenen door zich al zeven jaar op rij tot beste luchthaven van de wereld te laten kronen,” benadrukt Edward Plaisted, chief executive of Skytrax. “De enquête toont dat de Changi Airport zich op een aanhoudende populariteit bij de internationale reiziger mag verheugen.”

Plaisted benadrukt dat de Singaporese luchthaven een doorgedreven aandacht besteedt aan de klantenervaring. Bovendien wijst hij erop dat de luchthaven tevens een grote nadruk legt op nieuwe producten en services en andere innovaties

Jewel Airport

Plaisted verwijst daarbij nog naar de Jewel Airport die binnenkort op de Singaporese luchthaven zijn deuren opent. “Deze nieuwe innovatie maakt van de luchthaven niet langer een halte op de route van de reiziger,” zegt hij. “Jewel Airport zal op zich een reisbestemming worden.”

Jewel Airport is een complex met een oppervlakte van 134.000 vierkante meter, verdeeld over tien verdiepingen. Naast luchthaven-faciliteiten vindt de bezoeker en ook een hotel en driehonderd winkels, bars en restaurants, maar ook allerhande attracties.

Opvallend daarbij is de Rain Vortex, die de grootste indoor-waterval van de wereld moeten worden. Daarnaast is er ook nog Forest Valley, een indoor-tuin die zich over vijf verdiepingen uitspreidt.

Regionaal gingen de titels van beste luchthavens naar Cape Town International Airport (Afrika), Changi Airport Singapore (Azië), Brisbane Airport (Oceanië), Panama Tocumen International Airport (Centraal-Amerika), München Airport (Europa), Shanghai Hongqiao International Airport (China), Hamad International Airport (Midden-Oosten), Lima International Airport (Zuid-Amerika) en Vancouver International Airport (Noord-Amerika)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20