CEO JPMorgan: “Het is nog te vroeg om de overwinning op de inflatie uit te roepen”

Volgens Jamie Dimon, CEO van de Amerikaanse bank JPMorgan, is het nog te vroeg om de overwinning op de inflatie uit te roepen. “Het is niet uitgesloten dat de prijzen nog een tijdje hoog zullen blijven, waardoor de Federal Reserve het huidige verstrakkende geldbeleid zal moeten voortzetten”, zegt hij in een gesprek met het persagentschap Reuters.

Waarom is dit belangrijk?

Uit de jongste Amerikaanse inflatierapporten blijkt dat de inflatie in de VS, net zoals in de eurozone, aan het afzwakken is. Daardoor neemt de hoop toe dat de Amerikaanse rente binnenkort een piek zal bereiken.

Een terugblik: Tijdens een Q&A-gesprek voor The Economic Club in Washington eerder deze week herhaalde de Fed-voorzitter Jerome Powell dat de inflatie aan het afzwakken is, ook wel desinflatie genoemd. Hij nam dat begrip maar liefst dertien keer in de mond tijdens de toelichting van het rentebesluit vorige week. De monetaire stelling heeft toen de rente met 25 basispunten opgetrokken.

  • De milde toon van de Fed-voorzitter dinsdag was niet naar de zin van de haviken (Fed-bestuurders die voo
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer