CD&V krijgt geen groot ‘doorstartcongres’ dit jaar

Binnen CD&V was er niemand die het grote vernieuwingscongres van 11 december nu echt als het ‘finaal examen’ van voorzitter Joachim Coens zag. In de pers werd in de aanloop naar dat congres nogal hoogdravend gedaan: de voorzitter, rond wiens rol de twijfels blijven opsteken, zou daar het ultieme bewijs moeten leveren dat hij de job aankan.

  • Bij de partijtop klonk ondertussen toch een gematigder verhaal: pas eind 2022 zijn er nieuwe voorzittersverkiezingen, tegen dan zou er nog veel kunnen gebeuren. “We gaan Coens niet plots buitendragen omdat dat congres nu geen radicale verandering teweegbrengt”, zo klonk het vorige week nog.
  • Maar veel gebeurt er hoe dan ook niet meer tot eind dit jaar nu, definitief. Want de corona-opstoot zorgt ervoor dat CD&V van haar vernieuwingscongres een soort onlineversie maakt, die veel minder vonken kan en moet geven. Meteen verkast een herpositionering van de partij, inclusief nieuw logo en mogelijk nieuwe naam, naar een moment in het voorjaar van 2022. Dat wordt dan een ‘boosterfeest’.
Meer
Mijn Volglijst

Care Property start klein inkoopprogramma

08/12/2021 07:16

(ABM FN) Care Property Invest is een nieuw aandeleninkoopprogramma gestart. Dit kondigde de zorgvastgoedinvesteerder woensdagochtend aan. 

Het gaat om een inkoop van 7.500 eigen aandelen, omgerekend circa 180.000 euro. 

Door: ABM Financial News.pers@abmfn.beRedactie: +32(0)78 486 481

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20