Cathie Wood: “Deze nieuwe technologie heeft het potentieel om een marktwaarde van 80 biljoen dollar te halen”

De gerenommeerde marktdeskundige en directeur van Ark Invest Cathie Wood ziet artificiële intelligentie (AI) als de volgende grote kans in de komende tien jaar.

“Wij gingen ervan uit dat artificiële intelligentie in de komende tien jaar een marktkapitalisatie van 30 biljoen dollar zou opleveren in de sector bedrijfssoftware”, zei Cathie Wood vorige maand op een conferentie van het Milken Institute. “Ons nieuwe getal is nu 80 biljoen dollar.”

Volgens de vrouw die vaak de nieuwe popster van de markten wordt genoemd, is AI de technologie die als “de grote nieuwe grens” zal fungeren. En luisteren naar Wood is misschien geen slecht idee, want haar Ark Innovation ETF heeft in de afgelopen vijf jaar een totaalrendement van 472 procent behaald. Ter vergelijking: als u de S&P 500-index had gevolgd, zou je een rendement van 15 procent gerealiseerd hebben.

Yahoo Finance heeft een profiel gemaakt van drie spelers die volgens Cathie Wood een sleutelrol spelen en zullen blijven spelen op het gebied van AI. Volgens de nieuwssite zou een investering in deze aandelen geen slecht idee zijn.

Nvidia

Het bedrijf dat in de videogamewereld bekend is om zijn grafische kaarten, heeft grote ambities op het gebied van artificiële intelligentie. Het is zijn chipdivisie die deze technologie naar een hoger niveau wil tillen: “Wij zijn klaar om AI te democratiseren, en we zijn klaar om deze technologie bruikbaar te maken voor elk bedrijf.”

Het bedrijf doet het alvast goed, met een omzetstijging van 68 procent in het tweede kwartaal van 2021 en een aandelenkoers – die sinds het begin van het jaar met 124 procent is gestegen – die rond de 300 dollar schommelt. Maar dit is nog maar het begin, voorspellen sommigen.

Alphabet

Deze tweede naam ligt voor de hand. Het moederbedrijf van Google, dat meer dan 2.000 miljard dollar waard is, investeert al lang in artificiële intelligentie.

Je gebruikt de AI van Google al elke dag via de bekende zoekmachine. Maar Alphabet is ook eigenaar van het autonome automerk Waymo. Meer recent heeft de onderneming de oprichting aangekondigd van een nieuwe dochteronderneming – Isomorphic Laboratories – die gebruik zal maken van AI-technologie voor de toediening van geneesmiddelen.

Sinds het begin van het jaar is het aandeel van Google met 70 procent gestegen tot ongeveer 2.900 dollar.

C3.ai

Deze speler zegt je waarschijnlijk niet meteen iets. De marktkapitalisatie is echter al opgelopen tot bijna 5 miljard dollar. Toegegeven, het staat ver af van de twee bovengenoemde kolossen, maar C3.ai is niettemin een relevante speler in de sector.

C3.ai is een leverancier van AI-software voor bedrijven. De onderneming maakt gebruik van een abonnementsformule om haar diensten aan te bieden in een groot aantal sectoren.

Het aandeel is sinds het begin van het jaar met 85 procent gestegen en wordt nu verhandeld tegen 98 dollar.

Disclaimer: beleggen houdt risico’s in. Dit artikel is niet bedoeld als financieel advies, maar als informatie.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20