Markten:
Markten inladen...

DONDERDAG 27 FEB

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Carrefour verkoopt minder in België

Logo Business AM
Business

23/01/2020 | Ruben Van Lent | 2 min leestijd

Isopix

De supermarktketen Carrefour heeft het afgelopen jaar minder verkocht in ons land. De jaaromzet in België klokte af op 4,152 miljard euro. Dat is een daling met 1,5 procent op vergelijkbare basis.

Dat maakte Carrefour donderdag nabeurs bekend.

Ook in de eerste negen maanden was er al een daling van het omzetcijfer in België, met 1,6 procent. Het vierde kwartaal kon daar geen verandering in brengen. Carrefour verwijst in zijn persbericht naar de dalende markt van consumentengoederen in ons land. Het bedrijf zet in op meer bio en verlaagde in november ook de prijs van zowat 1.000 producten.

Twee jaar geleden kondigde de groep nog een grootschalig herstructureringsprogramma aan dat midden vorig jaar werd afgerond. Een duizendtal personeelsleden in België moest afvloeien.

Nieuwe CEO

Carrefour Belgium kreeg eind vorig jaar ook een nieuwe CEO, raakte deze week bekend via het zakenmagazine Trends. Het gaat om een oude bekende: François-Melchior de Polignac, die het bedrijf al leidde tussen 2013 en 2017. De dagelijkse leiding van Carrefour in ons land blijft bij Geoffroy Gersdorff.

Ook in Frankrijk boekte Carrefour vorig jaar iets minder omzet (-0,1 procent), met vooral een zwak vierde kwartaal (-0,9 procent). Het bedrijf verwijst als verklaring naar de stakingsacties tijdens de eindejaarsperiode. De groepsomzet lag 3,1 procent hoger, op 80,74 miljard euro. De winstcijfers komen pas later, maar daar verwacht Carrefour een operationeel resultaat van 2,09 miljard euro, 145 miljoen meer dan in 2018.

Source: Belga


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton
quote greta thunberg

Ik zal de cijfers over klimaatverandering blijven herhalen tot jullie dat ook doen.

Klimaatactiviste Greta Thunberg in Davos
Zo gezegd: Satya Nadella

Milieubewustzijn moet een factor zijn in groeiplannen van bedrijven. Zoniet komt het kapitalistische en economische stelsel van de VS in gevaar.

Satya Nadella, CEO van Microsoft
Quote van de dag van Bloomberg

Als president van de Verenigde Staten zal ik de East Room van het Witte Huis inrichten als landschapskantoor. En ik zal daar bij het team zitten. Het Oval Office zal ik enkel gebruiken voor wat officiële momenten – en nooit om te tweeten.

Mike Bloomberg, Democratisch kandidaat-president