Carrefour en Mobile Vikings verlagen prijzen

Carrefour verlaagt tijdelijk de prijzen van 1.000 producten in ons land. En ook Mobile Vikings, de telecomoperator van mediagroep DPG Media, heeft de prijs van abonnementen voor mobiele telefonie verlaagd.

De prijsverlaging bij Carrefour op 1.000 producten – zowel eigen als nationale merken – gaat woensdag in en geldt tot eind juni. De supermarktketen zegt met de actie de koopkracht van de klanten te willen verbeteren. Ook in november vorig jaar kwam er al eens zo’n actie.

Vorige week nog maakte het Prijzenobservatorium bekend dat de coronacrisis winkelen wel degelijk duurder heeft gemaakt. Dat komt vooral omdat promoties verboden waren. Dat verbod is intussen weer opgeheven en ‘het prijsniveau ligt bijna weer op het niveau van voor de coronacrisis’, zegt een woordvoerder van Carrefour.

Carrefour hoopt natuurlijk met de actie ook meer klanten over de vloer te krijgen. Het marktaandeel van de Franse retailer in ons land gaat ‘in stijgende lijn’, aldus nog de woordvoerder.

Lees ook: Hoge supermarktprijzen? N-VA wil aangepaste wetgeving

Meer data en belminuten

Bij Mobile Vikings worden vooral de goedkopere abonnementen interessanter. De populaire Unlimited-formule met onbeperkte data, bellen en sms’en blijft 29 euro per maand kosten. Maar wie nu 15 euro per maand betaalt, zal onbeperkt kunnen bellen in plaats van 150 minuten, en 5 gigabyte data kunnen opsouperen in plaats van 2 gigabyte.

Bestaande klanten zullen automatisch overgezet worden naar de nieuwe formules met meer data en belminuten. Wie dat extra verbruik niet nodig heeft, kan ook overstappen op een abonnement dat minder kost. Het abonnement dat tot nu toe 15 euro kostte, zakt naar 12 euro per maand.

Door herhaaldelijke technische problemen zag Mobile Vikings vorig jaar heel wat klanten vertrekken. Om het vertrouwen te herstellen, biedt de operator voortaan een ‘kwaliteitsgarantie’ aan, waarbij nieuwe en bestaande klanten een proefperiode van 30 dagen krijgen. Zijn ze niet tevreden, dan kunnen ze hun geld terugkrijgen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20