C&A zet vrouw aan het hoofd van Europese tak

De Nederlandse kledingketen C&A vervangt haar Europese topmanagement. Giny Boer wordt de nieuwe CEO en ook de financieel directeur wordt een vrouw: Birgit Kretschmer, die overkomt van Adidas.

Boer werkte de voorbije 20 jaar voor de Zweedse meubelgroep Ikea, waar ze onder andere de Aziatische en Europese activiteiten overzag. Daarvoor was ze verantwoordelijk voor de winkels in het VK, België en Nederland. Ze begon in 1999 als verantwoordelijke van een Nederlandse winkel. Kretschmer werkte hiervoor als financieel verantwoordelijke bij de sportkledijgroep Adidas.

Boer neemt het over van Edward Brenninkmeijer, een lid van de familie die C&A 180 jaar geleden oprichtte. Brenninkmeijer was Europees CEO sinds vorig jaar, maar geeft nu de fakkel door. ‘We hebben de basis gelegd voor een terugkeer naar groei en zijn de Covid-19-crisis veilig doorgekomen’, zegt hij. ‘Het is nu tijd voor een nieuwe leider.’

Corona

Twee jaar geleden zette de familie Brenninkmeijer C&A te koop, maar door de coronacrisis lijkt dat plan alvast tijdelijk in de koelkast te zijn beland. De crisis was geen lachertje voor C&A. Onlangs waarschuwde het bedrijf dat de omzet het komende kwartaal met meer dan 10 procent zal zakken door de vele winkelsluitingen.

Brenninkmeijer wordt bestuursvoorzitter van de moedergroep C&A AG, maar de familie verdwijnt niet uit het bestuur van de Europese tak. Eric Andrew Brenninkmeijer wordt Chief Clusters/Countries Officer, waarmee hij volgens het persbericht van C&A ‘alle Europese winkels overziet’. Daarnaast blijft hij verantwoordelijk voor de Duitse activiteiten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20