Burgemeester van Brugge neergestoken: ‘Zijn toestand is stabiel’

De burgemeester van Brugge, Dirk De fauw (CD&V), is zaterdag neergestoken. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Hij werd daarbij geraakt in de hals. De verdachte is intussen opgepakt voor poging moord. Het parket is een onderzoek gestart.

De Brugse burgervader werd in de hals gestoken. Hij werd in stabiele toestand naar het ziekenhuis gebracht en wordt daar geopereerd. De verdachte van de steekpartij is gearresteerd op verdenking van poging moord. Een onderzoeksrechter behandelt de zaak.

Het incident gebeurde in of aan het advocatenkantoor van De Fauw. De dader zou een cliënt van de burgemeester zijn met psychische problemen. De Fauw beheerde het geld van de man als advocaat. Dat weet de openbare omroep. 

CD&V-voorzitter Joachim Coens reageert geschrokken: ‘We zijn ongelooflijk geschrokken, maar zijn blij dat zijn toestand onder controle is”, aldus Coens in een reactie aan persagentschap Belga. “We wensen Dirk een spoedig herstel en zijn familie veel sterkte. Dirk is een goed burgemeester en een erg minzaam figuur. Zoiets verwacht je niet, zeker niet van iemand die zo geliefd is en die niet polariseert.

Op Twitter regent het bezorgde en verontwaardigde reacties van politici over de partijgrenzen heen. 

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20