Brusselse rechtbank schaft fax af

Maandag is de allerlaatste dag waarop de Nederlandstalige ondernemingsrechtbank in Brussel nog een fax aanvaardt als communicatiemiddel.

Vanaf dinsdag 28 juli zal die rechtbank geen faxen meer ontvangen, en ook niet meer versturen, zo meldt de rechtbank aan het advocatenkorps. Hij wijst erop dat er voldoende kanalen beschikbaar zijn. Vooreerst e-deposit, het online systeem voor digitale neerlegging van documenten, en daarnaast is nog steeds contact per post of per telefoon mogelijk. ‘Bij voorkeur ontvangt de rechtbank alle procedurestukken uitsluitend via e-deposit. Bijkomende verzendingen via gewone post of e-mail zijn overbodig’, zegt de mededeling nog.

Voor advocaat Bram Vandromme, bestuurder bij de Orde van Vlaamse balies, komt het einde van de fax niets te vroeg. ‘Al enkele jaren voer ik een open strijd met de fax in onze sector’, zegt hij op het sociale netwerk LinkedIn. ‘In presentaties geef ik vaak als één van dé tips om een cultuurverandering van een advocatenkantoor in te zetten: het faxtoestel buitenshotten. Jawel, anno 2020! Ondertussen laten ook steeds meer rechtbanken weten dat ze de fax uit de stekker halen. Bannen maar! ‘

Lees ook: We blijven faxen versturen

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20