Brussels oud-burgemeester Freddy Thielemans (77) overleden

Freddy Thielemans, de voormalige burgemeester van Brussel, is zaterdagavond overleden op 77-jarige leeftijd. Dat maakt de huidige burgemeester van Brussel Philipe Close (PS) bekend.

Thielemans was lid van de Parti Socialiste (PS). Hij werd in 1988 verkozen tot gemeenteraadslid van Brussel en werd schepen van Brussel van 1989 tot 1994. Van 1995 tot 1999 was hij Brussels parlementslid. In 1999 werd hij ook verkozen tot Europees Parlementslid.

Tussen 2001 en 2013 was Thielemans burgemeester van Brussel. Tussen 2009 en 2014 was hij nogmaals Brussels parlementslid.

“Het is met heel veel emotie en droefheid, dat de familie van Freddy Thielemans me gevraagd heeft om zijn overlijden mee te delen”, zegt Close op Twitter.

Close zegt dat de gezondheid van Thielemans ten gevolge van een ongeval thuis, vijf jaar geleden, zwaar achteruit was gegaan.

“Mijn gedachten zijn bij Cécile zijn vrouw en zijn 2 dochters Myra en Camille, die hij zo graag zag. Ik betuig mijn innig medeleven aan hen en zijn naaste vrienden. Vandaag weent Brussel. Rust zacht Freddy”, voegt Close nog toe.

(jvdh)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20