Brouwerij Alken-Maes gaat Desperados zelf brouwen

Vanaf deze maand brouwt Alken-Maes zelf Desperados, het bier met tequila-aroma, in de Cristalbrouwerij in Aken. Zo wil de brouwerij sneller en efficiënter inspelen op de noden van de Belgische markt.

Tot voor kort werd Desperados, een merk van Alken-Maes, ingevoerd vanuit Nederland of Frankrijk. Vanaf deze maand brouwt Alken-Maes het bier zelf en brengt het zelf de blikken van 50 centiliter op de markt. De brouwerij wijst erop dat de groei van Desperados in scherp contrast staat met de afnemende bierconsumptie.

De verkoop van Desperados in de Belgische supermarkten laat een sterke groei met twee cijfers (minstens 10 procent, red.) zien, klinkt het in een persbericht. ‘Bovendien blijkt uit ons marktonderzoek dat er nog veel potentieel is’, zegt CEO Annick Vincenty. ‘Doordat we het bier voortaan zelf brouwen, zullen we nog beter kunnen inspelen op dit potentieel.’

Mojito

Vorige week meldde sectorfederatie Belgische Brouwers dat de verkoop van Belgisch bier door de coronacrisis in de eerste acht maanden van het jaar met 20 procent is afgenomen. ‘Desperados is een merk dat zeer sterk de aansluiting maakt bij jonge volwassenen die op zoek zijn naar unieke belevingen. De verkoop van Desperados Mojito zien we om dezelfde reden groeien’, verklaart de topvrouw de groei.

Woordvoerder Sebastiaan De Meester noemt het brouwen van het bier in België een opsteker voor het bedrijf, op het moment dat de sector zich in een moeilijke periode bevindt. Voorlopig heeft het brouwen van Desperados geen impact op de tewerkstelling bij de brouwer. In Alken wordt naast Cristal en ook onder meer Maes, Grimbergen en Ciney geproduceerd.

Meer
Lees meer...
Markten
BEL20