Broer Canadese premier lanceert project met Dogecoin: ‘Combinatie van Pokémon Go, NFT’s en Tamagotchi’

Ondanks de recente dalingen blijven de cryptomunten, zoals Bitcoin (BTC) en Dogecoin (DOGE), tot de verbeelding spreken van veel mensen. Ook Kyle Kemper, de broer van de Canadese premier Justin Trudeau, heeft interesse in de munten. Hij heeft een project met Dogecoin aangekondigd.

In een interview met de cryptonieuwssite Cointelegraph tijdens de Bitcoin 2021 Conference in Miami heeft Kemper meer details gegeven over het project. Hij liet afgelopen weekend weten dat het project de naam ‘Million Doge Disco’ heeft gekregen. Volgens hem is het project een combinatie van Pokémon Go, NFT’s en Tamagotchi.

DOGE als introductievaluta

Hij wil met zijn project onder meer kinderen kennis laten maken met Dogecoin. ‘Kinderen vinden DOGE veel aantrekkelijker dan bijvoorbeeld BTC’, zei de man in het interview. Als onderdeel van een promoactie tijdens het event in Miami heeft Kemper DOGE uitgedeeld aan kinderen. Zij kregen een sticker met daarop een adres.

‘DOGE is een geweldige introductievaluta, dus het is heel gemakkelijk voor kinderen om met DOGE aan de slag te gaan’, aldus de broer van de Canadese premier. ‘Ik roep op om open te staan voor de Dogecoin en het DOGE-bewustzijn.’

Op de website van DogeDisco staat te lezen dat het project als doel heeft om ‘de hele wereld aan het dansen te krijgen’, beginnend met de release van één miljoen augmented reality Disco Doge NFTs over de hele wereld. De Disco Doge NFTS zullen allemaal Dogecoin bevatten.

Dogeagotchi

Voorts zal u bij elke NFT een zogenaamde ‘Dogeagotchi’, een virtueel diertje waarvoor je zorg moet dragen, ontvangen. Wie goed voor zijn ‘huisdier’ zorgt, krijgt allerhande beloningen. ‘We zullen ook een ‘Proof Of Partying’-mechanisme introduceren dat iedereen, overal stimuleert om elke dag alleen maar goed te doen en te dansen met hun Doge om zo Dogecoins te ontvangen’, staat er op de site te lezen.

Kemper heeft voor het project de handen in elkaar geslagen met Blockv (VEE). Dat is een cryptomunt uit Zwitserland en is gecreëerd op de Ethereum blockchain.

(tb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20