Britten betalen weer roaming in EU

De Britse provider EE zal opnieuw roamingkosten aanrekenen voor klanten in de Europese Unie. De provider is de eerste die roaming weer invoert voor het gebruik van mobiel internet buiten het Verenigd Koninkrijk sinds de Brexit.

Waarom is dit belangrijk?

Mobiele providers in het VK kunnen sinds de Brexit weer roamingkosten aanrekenen in de EU. De regel gaat opnieuw in vanaf 1 januari 2022. Het is al meer dan 4 jaar geleden dat er roamingkosten in het land werden aangerekend.

Roaming zal klanten van EE zo’n 2 pond per dag kosten. Als ze willen, kunnen klanten ook een pas kopen van 10 pond. Daarmee kunnen ze dertig dagen mobiel internet in het buitenland gebruiken. De nieuwe regels gelden voor alle klanten die na 7 juli een abonnement nemen bij EE. 

Vorig jaar oktober had EE naar eigen zeggen nog geen plannen om Britten weer te laten betalen voor roaming in de EU. Het bedrijf is daar nu op terug gekomen. Het bedrijf zou dat gedaan hebben om meer te kunnen investeren in het netwerk en hun klantenservice.

Andere grote providers in het VK kondigden enkele beperkingen aan om in de EU-roaming in te stellen. Zo komt er bij O2 een datalimiet van 25GB. Alles over die limiet kost 3,50 pond per gigabyte. De mobiele provider Three heeft de datalimiet van 20GB ingesteld naar 12GB. Een gigabyte over de grens kost daar straks 3 pond. 

Lees ook:

(jvdh)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20