Brexit, coronapandemie en levensduurte ondermijnen Brits toerisme

Het aantal bezoekers aan de belangrijkste attracties in het Verenigd Koninkrijk lag het voorbije jaar nog altijd bijna een kwart lager dan de cijfers die werden opgetekend voor de uitbraak van de coronapandemie. Dat heeft de British Association of Leading Visitor Attractions (Alva) – waarbij de bekendste musea, galeries, kathedralen en parken van het land zijn aangesloten – gemeld.

De organisatie stelt dat een opmerkelijke samenloop van de coronapandemie, de brexit, de hoge energieprijzen en de oplopende kosten van het levensonderhoud tot de teleurstellende resultaten hebben bijgedragen.

Waarom is dit belangrijk?

De grote toeristische attracties van het Verenigd Koninkrijk ontvingen het voorbije jaar samen 123,4 miljoen bezoekers. Dat betekende volgens Alva een stijging met 69 procent tegenover het jaar voordien, maar dat cijfer lag anderzijds nog altijd 23 procent lager dan vier jaar geleden, voor de uitbraak van de coronacrisis.

Samenloop ongunstige invloeden: “De sector is nog nooit eerder getroffen door zoveel variabelen waarop de attracties in totaal geen invloed hebben”, betoogde Bernard Donoghue, directeur van Alva.

  • “Er was niet alleen de impact van de coronacrisis, maar ook de gevolgen van de hoge kosten van het levensonderhoud, de dure energie en de kater van de brexit", merkte de directeur op.
  • Personeel en werving vormen volgens Donoghue een van de grootste uitdagingen voor het toerisme en de h
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer